

Szállítási információk
A mizuna jellegzetes ízű saláta, akár kifejlett növényként, akár mikrozöldként fogyasztjuk.
„Mintha wasabit ennénk”– állítják azok, akik a mikrozöldjét megkóstolják. A növény karakteres, kicsit borsos, csípős, mustáros, tormás íze jól érvényesül a salátákban, de gazdag vitamin- és ásványianyag-tartalma miatt is érdemes fogyasztani. A növény gazdag C-, E- és K-vitaminban, kalciumban, magnéziumban, káliumban, folsavban és béta-karotinban is, sőt immunerősítő hatással is bír.
A teljes növény kifejlődéséhez sok vízre és napfényre van szüksége, mikrozöldként viszont a vetést követő 10-12.napon már vágható, fogyasztható. A mizuna mikrozöldje látványnak sem utolsó, apró levelei kétféle zöldben jelennek meg a vékony fehér száron, ezért díszítésre és ízesítésre egyaránt kitűnő. Külön érdekessége, hogy a mizuna levelei mikrozöldként még gömbölyűek, nem mutatják meg a kifejlett növény éles-hegyes levélszéleit.