![](https://www.vargakertmor.hu/28-large_default/bazsalikom.jpg)
![](https://www.vargakertmor.hu/28-large_default/bazsalikom.jpg)
Szállítási információk
A koriander (Coriandrum sativum) a sárgarépát, a zellert és a petrezselymet tartalmazó aromás virágos növények családjának tagja. Mikrozöldje valóban aromás, citrusos és füves ízű. A világ számos konyhában használják, például Latin-Amerika és Ázsia. A növény íze nagyon megosztó, egyesek szeretik, mások pedig utálják. Levelei, szára, magjai és gyökerei is felhasználhatóak. Elsősorban mikrozöldje finom rántottához, salsákhoz és guacamole-hoz, taco és curry tetejére és mártogatósra adva. A kiváló íz mellett rendkívül táplálóak.
A koriander jó K, C-vitamin forrás. A K-vitamin szükséges a véralvadáshoz, hasonló K-vitamin-koncentráció van, mint a bébi spenótban.
Nagyon magas mennyiségben tartalmaz karotinoidokat, a luteint/zeaxantint, a violaxantint és a béta-karotint, amelyek zsírban oldódó antioxidánsok. Amelyek fontosak a szervek működéséhez és megvédik a sejtszerkezeteket a károsodástól. A lutein/zeaxantin olyan karotinoidok, amelyek segítenek megelőzni az időskori szemdegenerációt és a szürkehályogot. A violaxantin egy karotinoid, amely a növények fotoszintetikus szerveiben található, és a koriander magas koncentrációban tartalmaz violaxantint.
A koriander kiváló alfa-tokoferol (E-vitamin) forrás. Az E-vitamin egy zsírban oldódó antioxidáns, amely fontos az immunrendszer működésében.